15-02-2016

Iedereen heeft wel eens last van een droge handen. Zeker nu het weer kouder is en het kan vriezen. Droge handen voelen vervelend aan: de huid schilfert, ziet er rood uit, geeft een trekkerig gevoel of er ontstaan pijnlijke kloven. Droge handen ontstaan vooral in de winter, wanneer de luchtvochtigheid in de omgeving erg laag is. Maar ook door veelvuldig de handen wassen kunnen handen erg uitdrogen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen hun handen gemiddeld iets meer dan 8 keer per dag wassen, vrouwen zelfs nog meer; wij wassen onze hun handen minstens 10 keer per dag. Hier is natuurlijk niets mis mee, aangezien op onze handen veel bacteriën e.d. aanwezig zijn. 80% van de besmettelijke ziektes wordt verspreid door aanraking, dus wassen van de handen is geen overbodige luxe als het gaat om het tegengaan van besmetting van ziektes! Helaas is het voor de huid van je handen wat minder goed; water en zeep drogen de huid flink uit en doordat er zo vaak gewassen wordt heeft de huid minder tijd om te herstellen.

Om te voorkomen dat je handen erg uitdrogen kan je zelf ook een handje helpen! Hier wat tips om tegen droge handen:

Smeer de handen regelmatig in. Door het gebruik van een vette crème of zalf wordt er een laagje op de huid gevormd die verdere uitdroging tegengaat. Over het algemeen geldt: hoe droger de huid, hoe vetter de crème of zalf moet zijn. Wees dus slim en zorg dat je een handcrème bij je hebt (in je tas). Gebruik deze direct na het wassen van je handen. Herhaal dit wel een aantal keren per dag, want de crème werkt maar een paar uur.

Gebruik lekker geurende handcrèmes liever niet, vaak droge deze de handen juist uit en ben je nog verder van huis. Het is juist belangrijk dat de handcrème stoffen bevat die een laagje over de huid legt en hierdoor de huid minder snel uitdroogt. Vaseline is een prima vette zalf, maar kan soms wat lastig zijn tijdens het dagelijks werk, deze is namelijk erg vet. Gebruik deze daarom ’s nachts dan kan de huid goed herstellen. Overdag is een minder vette zalf of crème fijner om te gebruiken, denk aan glycerine, urea, hyaluronzuur, sorbitol, panthenol, ceramides, en cholesterol.

Smeer de handen ook in wanneer je de koude wind in gaat. Bescherm de handen tegen vocht en gure wind. Door handschoenen te dragen zorg je ook voor meer bescherming en zal de huid van de handen minder snel uitdrogen.

Belangrijkste is dus: Blijven smeren. Wees lief voor je handen, dan zijn ze ook lief voor jou!

Attachment

Vind je het makkelijker om een appje te sturen?

Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp!

De Huidkliniek is nu onderdeel van Cosmetique Totale

Natuurlijk kun je nog steeds bij ons terecht voor de huidbehandelingen die je van ons gewend bent. Als onderdeel van Cosmetique Totale kunnen wij jou nog beter helpen op het gebied van huid- en laserbehandelingen. Ben je benieuwd naar alle behandelmogelijkheden? Kijk dan op de website van Cosmetique Totale of kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.