04-03-2016

Microdermabrasie is een behandelwijze waarmee met een fijne straal zandkristallen dmv een vacuüm langs de huid gezogen wordt. Deze intensieve gezichtspeeling verwijdert de dode huidcellen laagje voor laagje met behulp van fijne zandkristallen. Het resultaat is een frisse en gladde huid, die er opmerkelijk jonger uitziet. Je kunt het als een eenmalige behandeling ondergaan maar ook in kuurverband om jouw huid een flinke boost te geven en voor een nog beter resultaat.

Normaal gesproken vernieuwt onze huid zich iedere 30 dagen. Naar mate we ouder worden vertraagt dit proces en worden er bovendien minder snel nieuwe huidcellen aangemaakt. Door bijvoorbeeld de huidveroudering kan er een doffe tint en fijne lijntjes ontstaan. De microdermabrasie behandeling zorgt voor een verbetering van de huidstructuur en huidconditie. Microdermabrasie werkt op de opperhuid, dit is onze bovenste huidlaag. De bovenste huidlaag wordt als het ware sterk gepeeld waardoor dode huidcellen verwijderd worden. De huid krijgt tevens een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Ook worden de poriën minder grof en kunnen pigmentvlekjes en fijne rimpeltjes vervagen. De huid zal er na de microdermabrasie behandeling veel gladder, frisser en egaler uitzien!!

Microdermabrasiebehandelingen worden ingezet bij:

  • Zonbeschadigde huid
  • Acne littekens
  • Fijne lijntjes, verslapte huid en ondiepe rimpels
  • Futloze, droge en ruwe huid
  • Pigmentvlekken (niet hormonaal)
  • Verstopte, vergrote poriën
  • Rokershuid

Hoe gaat dit in zijn werk?

De behandeling dmv microdermabrasie kan op verschillende niveau’s worden uitgevoerd, om het gewenste resultaat te bereiken:

 

  • Niveau 1:

Verwijderen van de hoornlaag (stratum corneum)

Als er op dit niveau gewerkt wordt, wordt de opperhuid behandeld. Het is als het waren een intensieve peeling. Na de behandeling kan de huid wat rood (licht) zijn van kleur en evt. ontstaat er schilfering van de huid.

  • Niveau 2:

Verwijderen van de opperhuid – Dieper

Deze behandeling is een meer agressievere behandeling dan niveau 1. Bij deze behandeling is er een heftigere roodheid te zien met schilfering, evt kunnen er ook lichte puntbloedinkjes ontstaan.

 

  • Niveau 3:

Zeer intensieve behandeling tot in de lederhuid.

Deze behandeling is een zeer intensieve behandeling van de huid tot in de dermis. Deze behandeling wordt doorgaans uitgevoerd in overleg met de dermatoloog. Na de behandeling is een heftige roodheid te zien met evt. zwelling en bloedinkjes van de huid.

 

 

Attachment

Vind je het makkelijker om een appje te sturen?

Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp!

De Huidkliniek is nu onderdeel van Cosmetique Totale

Natuurlijk kun je nog steeds bij ons terecht voor de huidbehandelingen die je van ons gewend bent. Als onderdeel van Cosmetique Totale kunnen wij jou nog beter helpen op het gebied van huid- en laserbehandelingen. Ben je benieuwd naar alle behandelmogelijkheden? Kijk dan op de website van Cosmetique Totale of kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.