22-03-2016

Licht en laserbehandelingen worden medische handelingen. Dit stelt minister Schippers voor in haar brief van 21 maart 2016 aan de Tweede Kamer. De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) is zeer verheugd met het bericht van de minister waarin zij aangeeft licht (IPL) en laserbehandelingen op te nemen als voorbehouden handelingen in de nog aan te passen Wet BIG (Beroepen individuele gezondheidszorg). Waarmee zij aangeeft dat in de toekomst in principe alleen nog artsen en huidtherapeuten ‘paramedici’ deze voorbehouden handelingen mogen uitvoeren. Hiermee stelt minister Schippers de kwaliteit en veiligheid voor de patiënt c.q. consument voorop.

Dit is geheel in lijn met de wens en het advies van de NVH die stellen dat de veiligheid van de patiënt c.q. consument voorop moet staan. Zij zien namelijk regelmatig persoonlijk leed en verbrandingen als gevolg van onjuist gebruik van deze apparatuur en dat moet stoppen, aldus de NVH.

In een eerste reactie op de brief stelt drs. Sabine Uitslag, voorzitter Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, dat de minister hiermee gehoor geeft aan de noodkreet van de NVH voor wet- en regelgeving omtrent cosmetische en medische huidzorg. Er is al te veel mis gegaan. Kwaliteit moet voorop staan, zowel qua deskundigheid als voor wat betreft het gebruik van de juiste medische apparatuur. Met licht en laser onder de Wet BIG als voorbehouden handelingen valt elke behandeling op deze wijze onder het medisch tuchtrecht. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de bevordering van meer duidelijkheid en veiligheid voor de patiënt c.q. consument.

 

Vind je het makkelijker om een appje te sturen?

Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp!

De Huidkliniek is nu onderdeel van Cosmetique Totale

Natuurlijk kun je nog steeds bij ons terecht voor de huidbehandelingen die je van ons gewend bent. Als onderdeel van Cosmetique Totale kunnen wij jou nog beter helpen op het gebied van huid- en laserbehandelingen. Ben je benieuwd naar alle behandelmogelijkheden? Kijk dan op de website van Cosmetique Totale of kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.