22-03-2016

Dat mannen anders zijn dan vrouwen dat wisten we allemaal al lang… Maar de huid van de man is ook anders. Omdat steeds meer mannen ook aandacht geven aan hun huid, en terecht!, hebben we voor jullie de verschillen uitgelegd.

Ook mannen willen dat hun huid er gezond uitziet en aanvoelt. Net zoals vrouwen hebben zij te maken met problemen zoals een gevoelige huid, acne en veroudering. De mannenhuid, zowel van het gezicht als van het lichaam, heeft een andere samenstelling dan de vrouwenhuid.

Het hormoon testosteron bepaalt de mannelijke eigenschappen van de mannenhuid en geeft deze een andere structuur dan de vrouwenhuid. Ondanks het feit dat de huid van iedere man uniek is, is de mannenhuid in het algemeen dikker, vetter en veroudert op een andere manier.

  • De mannenhuid is gemiddeld ongeveer 20% dikker dan de vrouwenhuid. Hij bevat meer collageen en ziet er steviger uit.
  • Mannen hebben meer talgklieren en daarom meer poriën dan vrouwen. Zowel hun talgklieren als hun poriën zijn groter dan die van vrouwen.
  • De mannenhuid is vetter dan de vrouwenhuid; zij produceren twee keer zoveel talg als vrouwen.
  • Hierdoor hebben volwassen mannen minder snel een droge huid dan volwassen vrouwen.
  • De structuur van het bindweefsel is stugger waardoor tekenen van veroudering bij een mannenhuid later verschijnen, maar als de veranderingen eenmaal zijn begonnen, gaan ze sneller.
  • De doorbloeding van de mannenhuid is sterker.
  • De zuurgraad is hoger, hierdoor is de mannenhuid minder goed bestand tegen bacteriën.
  • Dagelijks scheren levert stress op voor de huid en kan irritatie veroorzaken. Het verwijdert de bovenste laag huidcellen en legt nog niet volgroeide huid bloot die bijzonder gevoelig is voor externe invloeden.

Benieuwd wat we voor behandelingen hebben om de mannenhuid te optimaliseren? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek (gratis en vrijblijvend)!!

Attachment

Vind je het makkelijker om een appje te sturen?

Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp!

De Huidkliniek is nu onderdeel van Cosmetique Totale

Natuurlijk kun je nog steeds bij ons terecht voor de huidbehandelingen die je van ons gewend bent. Als onderdeel van Cosmetique Totale kunnen wij jou nog beter helpen op het gebied van huid- en laserbehandelingen. Ben je benieuwd naar alle behandelmogelijkheden? Kijk dan op de website van Cosmetique Totale of kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.