23-05-2016

Het goed reinigen van je huid is een hele belangrijke stap in je huidverzorging. Maar wat is nou goed reinigen, hoe doe je dat en welke producten moet je gebruiken? Uit recent social media-onderzoek is gebleken, dat 71 procent van de Nederlandse vrouwen het liefst alléén water voor een optimale gezichtsreiniging gebruikt. De belangrijkste redenen dat er voor een reiniging met alleen water wordt gekozen, is volgens het onderzoek dat de Nederlandse consument er verder niet te veel tijd in wil steken en een extra uitgave deze maand net even niet goed uitkomt. Maar alleen water volstaat in de meeste gevallen niet om de huid grondig te reinigen en in balans te brengen of te houden. Een goed gereinigde huid straalt, is goed gehydrateerd en de kans op verstopte poriën en puistjes is kleiner. Een huid die slecht gereinigd wordt, zal er dof, droog of juist erg vet en onrustig uitzien. Maar je kan je huid ook te veel reinigen. Hierdoor tast je de barrièrefunctie van je huid aan en is je huid niet meer goed in balans. [bron: beautyspot.nl]

Water
Water is een prima basis voor de reiniging van het gezicht, maar in de meeste gevallen niet voldoende.. Water is belangrijk voor zowel de binnen- als de buitenkant van het lichaam; ook de (gezichts)huid profiteert hiervan.

Hoe reinig je de huid optimaal?

Een goede reiniging voor het gezicht is afgestemd op het huidtype en eventuele huidproblemen. Ook als je geen make-up draagt, is het goed om je huid te reinigen. Je hebt namelijk ook vuil van buitenaf en talg op de huid van je gezicht, wat problemen kan geven. En ga nooit naar bed voordat je je huid gereinigd hebt!

Droge huid
Een droge huid is vaak ook wat gevoeliger. Gebruik dan een milde reiniging en reinig alleen in de avond. Het liefst een melkachtige reiniging of een product waar olie aan toegevoegd is (niet schuimend product, dit droogt de huid namelijk nog meer uit).  Merk je dat je huid heel erg droog is dan kan je ook zelf een plantaardige olie mengen door je reinigingsproduct (zoals jojoba). Olie lost vuil op en maakt je huid weer mooi schoon zonder uit te drogen! Na het reinigen is het belangrijk je huid in te smeren met een goede hydraterende crème om zo de huid weer in balans te krijgen.

Normale tot vette huid of gecombineerde huid
Ook voor de normale tot vettere huid is het belangrijk dat je een milde reiniger gebruikt.  Heb je een normale tot vette/gecombineerde huid dan is twee keer per dag reinigen met een milde reiniger het beste. Gebruik hiervoor het liefst een reiniging die wat schuimend is, zoals een wasgel of mousse. Een mousse is meer uitdrogend dan een wasgel, heb je dus een normale huid gebruik dan liever niet een te schuimend product. Is je huid wat vetter dan kan je kiezen voor een meer schuimend product.

Heb je ook last van puistjes en/of ontstekinkjes dan kun je het beste een product gebruiken waar salicylzuur in zit, dit werkt ontstekingsremmend en werkt dieper in de huid.

Wil je graag productadvies, neem dan contact met ons op dan kijken we samen welk product het meest geschikt is voor jou!!!

Attachment

Vind je het makkelijker om een appje te sturen?

Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp!

De Huidkliniek is nu onderdeel van Cosmetique Totale

Natuurlijk kun je nog steeds bij ons terecht voor de huidbehandelingen die je van ons gewend bent. Als onderdeel van Cosmetique Totale kunnen wij jou nog beter helpen op het gebied van huid- en laserbehandelingen. Ben je benieuwd naar alle behandelmogelijkheden? Kijk dan op de website van Cosmetique Totale of kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.