08-06-2016

Gelukkig is tegenwoordig bijna iedereen zich bewust van het feit dat er gesmeerd moet worden om onze huidjes te beschermen tegen zonlicht. Maar als je denkt dat je goed bezig bent hoe kan het dan dat je toch schade op kan lopen? Dit heeft te maken met de bescherming tegen de verschillende straling van de zon; UV-A en UV-B. Maar wat is het en hoe bescherm je je ertegen?

UV-A en UV-B

UV-B is de straling die wel allemaal kennen: van deze straling verbranden we. Logisch dus dat dit in je zonnebrandcrème zit, want niemand wil een pijnlijke rode huid. Tot een aantal jaren geleden was dit het belangrijkste wat een zonnebrandcrème moest doen. Gelukkig zijn we met onderzoeken steeds verder en weten we dat UV-A ook schadelijk is, misschien nog wel schadelijker dan UV-B. Van UV-A verbrand je niet, je ziet dus niets gebeuren op de huid, maar deze straling gaat wel dieper de huid in. Ongeveer 95% van de straling die de aarde bereikt, is UV-A! UV-A speelt een grote rol in het huidverouderingsproces (pigmentvlekjes, rimpeltjes en verslapping van de huid) en zorgt voor de beschadiging in je DNA wat uiteindelijk huidkanker op kan leveren.

Zonbeschermingsfactor

Het is dus heel belangrijk dat je beschermd bent tegen beide stralingen! Maar hoe weet je dit? De zonbeschermingsfactor op een product geeft standaard namelijk alleen de bescherming tegen UV-B aan. Beschermt een product ook tegen UV-A-stralen, dan staat dat vaak aangegeven met een speciaal logo (Bij Europese producten, in Amerika is een andere wetgeving mbt de filters in zonbeschermingsproducten, koop daarom liever in Europa).

Ben ik dan altijd beschermd als ik me insmeer?

Ook dit is niet altijd zo. Het gaat om de niet alleen om de factor, maar ook de hoeveelheid van het product wat je gebruik. Daarnaast is het belangrijk om de 2-3 uur in te smeren als je de buiten bent. Wij adviseren minimaal factor 30 (dit is een hoge beschermingsfactor) te gebruiken. Is een hogere factor beter? Geen enkele UV-filter beschermt je voor 100%. Ook een factor 50 niet; deze houdt 98 procent van de stralen tegen. En dat is maar één procent meer dan bij een factor 30. En deze factor zegt alleen iets over de bescherming tegen UV-B. Maar het is dus net zo belangrijk hoeveel hij beschermt tegen UV-A. Volgens de nieuwe regelgeving moet de beschermingsfactor tegen UVA minstens een derde zijn van die tegen UVB. De zonproducten die bij De Huidkliniek Rosmalen verkrijgbaar zijn overtreffen deze aanbeveling en hebben een UV-A bescherming van meer dan een derde. Wil je advies, kom dan langs en wij helpen je graag!!!

[Bron: huidfonds, jetske ultee]

Attachment

Vind je het makkelijker om een appje te sturen?

Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp!

De Huidkliniek is nu onderdeel van Cosmetique Totale

Natuurlijk kun je nog steeds bij ons terecht voor de huidbehandelingen die je van ons gewend bent. Als onderdeel van Cosmetique Totale kunnen wij jou nog beter helpen op het gebied van huid- en laserbehandelingen. Ben je benieuwd naar alle behandelmogelijkheden? Kijk dan op de website van Cosmetique Totale of kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.