20-08-2016

Heb je ook zo’n hekel aan het steeds moeten scheren van ongewenste haartjes? Laserontharen is hiervoor de oplossing. Laserontharing is een vorm van permanente haarreductie. Deze techniek is efficiënt, veilig en snel. Ontharen kan doormiddel van Laser of IPL. Zowel bij laseren als bij IPL ontharen wordt er gebruik gemaakt van selectieve foto-thermolyse. Dit betekent dat er lichtenergie wordt omgezet om haarzakjes kapot te maken, zodat er geen haar meer uit kan groeien. Er is echter wel een verschil tussen de twee methodes.

Bij laser wordt er gebruik gemaakt van licht van één golflengte (één kleur). Bij IPL gebruikt men verschillende licht golflengtes (meerdere kleuren). De enige overeenkomst tussen laser ontharen en IPL ontharen is dat bij beiden het haarzakje wordt beschadigd. De laser zendt echter een dunne, sterke straal door de huid. En dat terwijl bij IPL het apparaat de lichtenergie met golven (gepulseerd) afgeeft. Bij De Huidkliniek Rosmalen wordt gebruik gemaakt van de alexandrite laser (755nm). De laser produceert een zeer geconcentreerde lichtstraal welke geabsorbeerd wordt door het pigment dat zich in het haarzakje bevindt. De enige voorwaarde is dat de haren voldoende pigment (kleur) moet bevatten. Het pigment absorbeert het licht van de laser en zet dit om in warmte. Deze warmte zal de haarwortel vernietigen.

Behandelindicaties

Laserontharen is geschikt voor zowel vrouwen als mannen. Gezicht, benen, bikinilijn, oksels, rug, borst, buik en billen kunnen succesvol onthaard worden, mits de haren voldoende pigment bevatten.

Omdat de laser pigment als chromofoor (doel) heeft mag het gedeelte van de huid waar behandeld wordt  niet door de zon, zonnebank of zelfbruinend middel gebruind zijn. Pigment in de opperhuid houdt het licht dan namelijk grotendeels tegen, zodat de haarzakjes niet optimaal bereikt kunnen worden zonder de huid te verbranden.

Behandeling

Omdat haren zich in verschillende fasen ontwikkelen zijn er meerdere behandelingen nodig, gemiddeld vier tot zes, voordat de haren vernietigd zijn. Alleen de haren in de groeifase reageren optimaal, omdat deze haren volledig in het haarzakje vast zitten. Hierdoor kan de warmte het haarzakje vernietigen.

Wanneer een nieuwe serie haren in de groeifase komt, vindt de volgende behandeling plaats. In het gezicht en bij de oksels en bikinilijn is dit na ongeveer vijf tot zes weken en op het lichaam (met uitzondering van de oksels en bikinilijn) na 8 tot 10 weken. Na iedere behandeling komen er minder haren terug en worden ze dunner en zwakker, waarna ze uiteindelijk verdwijnen.

De behandelingen worden meestal zeer goed verdragen; in de meeste gevallen wordt slechts een prikkelend gevoel ervaren. De huid is na de behandeling meestal alleen wat rood.

Attachment

Vind je het makkelijker om een appje te sturen?

Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp!

De Huidkliniek is nu onderdeel van Cosmetique Totale

Natuurlijk kun je nog steeds bij ons terecht voor de huidbehandelingen die je van ons gewend bent. Als onderdeel van Cosmetique Totale kunnen wij jou nog beter helpen op het gebied van huid- en laserbehandelingen. Ben je benieuwd naar alle behandelmogelijkheden? Kijk dan op de website van Cosmetique Totale of kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.