09-06-2017

Als laatste opdracht voor haar eindstage ging Romy weer op onderzoek uit. Dit keer is ze in de literatuur gedoken om de verschillende zonnebrandcrèmes te onderzoeken!

Het aantal gevallen van huidkanker stijgt elk jaar, wat huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker maakt. De grootste oorzaak van huidkanker is de zon. De huid goed beschermen tegen de zon is dan ook essentieel. Maar hoe bescherm je de huid nu goed? En welk product is het beste van de duizend mogelijkheden in de winkel? Hieronder worden een paar vragen beantwoord waardoor het makkelijker wordt een goede keuze te maken.

Welke SPF factor heb ik nodig bij mijn huidtypen?

Huidtypen Factor
Bleke huid à je hebt veel sproeten, blond of rood haar en groene of blauwe ogen. Je verbrandt heel vaak en wordt bijna niet bruin. Je huid ondervindt schade na 5 tot 10 minuten in de zon te zijn geweest zonder bescherming. Gebruik minimaal een SPF factor van 30 of 50.
Lichte huid àje hebt blond of rood haar en groene of blauwe ogen. Je verbrandt vaak en je huid verkleurt licht. Je huid ondervindt schade na 10 tot 20 minuten in de zon te zijn geweest zonder bescherming. Gebruik minimaal een SPF factor van 30 of 50.
Licht donkere huid à je hebt donkerblond tot bruin haar en groene of blauwe ogen. Je verbrand af en toe en wordt goed bruin. Je huid ondervindt schade na 20 tot 30 minuten in de zon te zijn geweest zonder bescherming. Gebruik een SPF factor van 20 of 30.
Donkere huid à je hebt donkerbruin of zwart haar en donkerbruine ogen. Je verbrand zelden en wordt snel bruin. Je huid ondervindt schade na 40 minuten in de zon te zijn geweest zonder bescherming. Gebruik een SPF van 20 of 30.

 

Waar moet een goede zonnebrandcrème aan voldoen?

UVA- en UVB- stralen zorgen beiden voor schade aan de huid. UV-A straling dringt het diepst tot de huid door en zorgt voor huidveroudering. UVB- straling zorgt ervoor dat je bruin wordt of verbrandt en kan dus DNA schade veroorzaken. Het positieve aan UVB- straling is dat het vitamine D aanmaakt. Zorg ervoor dat de zonnebrandcrème tegen beide stralen beschermt. Dit kan je zien doordat er ‘breed spectrum’ op het flesje staat. Als er op de verpakking een UVA logo staat, betekent dit dat het product ook bescherming biedt tegen UVA- straling. Een paar weken geleden kwam in het nieuws dat niet alle zonnebrandcrèmes de zonbescherming bieden die ze op de verpakking beloven. Een onderzoek onder 15 verschillende zonnebrandproducten beweerde dat een aantal merken een SPF van 20 hadden in plaats van 30, wat de verpakking beweerde. Echter is het niet zo dat een duurder product ook een betere bescherming biedt. Met de producten van Louis Widmer zit je sowieso goed! De zonneproducten van Louis Widmer bieden bescherming tegen zowel UVA- als UVB- straling. De producten overtreffen de aanbevelingen van de Europese Unie over de bescherming tegen UVA- stralen.

 

Producten van Louis Widmer.

Alle zonnebrandcrèmes van Louis Widmer zijn waterbestendig, dringen snel tot de huid door en zijn niet vet.

Product Werking Substantie Gebied
Extra Sun Fluid 50+ Bevat mineralen en chemische filters die de huid beschermen tegen UVA- en UV-B stralen. Bevat vitamine A wat de huid beschermd tegen vrije radicalen. Dunne crème Lichaam
Extra sun protection 50 Hoge bescherming voor een gevoelige huid. Ideaal voor mensen die geneesmiddelen slikken met een fototoxische werking. Beschermd bij littekens en pigmentatie. Crème Lichaam
Sun protection face 30 Anti- aging crème. Het bestandsdeel ‘Matrixyl 3000’ heeft een antirimpel werking. Crème Gezicht
Clear sun spray 30 Biedt een hoge bescherming en is makkelijk in gebruikt. Transparante en waterbestendige oliespray. De olie bevat niet- vette oliën waardoor de olie niet vet wordt. Laat geen witte sporen achter en is niet plakkerig. Spray Lichaam
Sun gel 30 Geschikt voor mensen met overgevoelige huid of neiging tot zonneallergie. Het pigment wordt gestimuleerd waardoor u eerder bruin wordt. Vitamine E beschermd de huid tegen vrije radicalen. Gel Lichaam
All day 30 De crème heeft een goede huidtolerantie. Vitamine E beschermd tegen vrije radicalen. Crème Lichaam
Kids skin protection cream 25 De crème heeft een optimale huidtolerantie. Er zijn geen kleurstoffen of parfum toegevoegd. Is ook geschikt voor baby’s. Crème Lichaam

 

Hoe smeer ik mezelf goed in?

Een wetenschappelijk onderzoek onderzocht de applicatie van zonnebrandcrème bij 56 participanten. Dit onderzoek liet zien dat de participanten maar de helft smeerde van de aanbevolen hoeveelheid. Hierdoor werd de SPF bescherming van de zonnebrandcrème niet bereikt. Zorg dus altijd dat je een voldoende hoeveelheid crème smeert. Dit is 1 theelepel voor het gezicht en de nek, 1 theelepel voor de armen, 1 theelepel voor de romp en 2 theelepels voor de benen. Je hebt dus 9 theelepels nodig voor het hele lichaam! Wellicht is het een keer leuk om dit uit te proberen, zo heb je een schatting van de hoeveelheid zonnebrandcrème er gebruikt moet worden.

Het insmeren moet op dezelfde manier om de twee uur of na het zwemmen herhaalt worden.

  • Breng de zonnebrandcrème 30 minuten voor blootstelling aan, zodat de crème ingetrokken is.
  • Bescherm ook je lippen met een SPF lippenbalsem.
  • Een zonnebrandcrème kan een jaar bewaard worden. Daarna neemt de beschermingsfactor af.
  • Ga tussen 12:00 en 15:00 uur niet volop de zon in.

Romy Vermeulen

[bron: huidarts.com, kwf, NCR]

 

Attachment

Vind je het makkelijker om een appje te sturen?

Wij zijn vanaf nu ook bereikbaar via WhatsApp!

COVID-19

WIJ ZIJN WEER OPEN!

Vanaf maandag 4 mei mogen wij weer noodzakelijke huidtherapeutische behandelingen geven.

VANAF 11 MEI MOGEN WE ALLE BEHANDELINGEN WEER UITVOEREN (onder bepaalde voorwaarden)

Meer informatie COVID-19

Voor productadvies, productverkoop en huidadvies zijn wij natuurlijk ook bereikbaar via mail, telefoon of whatsapp!

Volg onze social media voor leuke tips en adviezen!

Graag zien we jullie allemaal snel weer!!

Stay Save!!