Kuiltjes, putjes, deukjes… In onze wangen is het schattig, maar op mijn billen word ik er niet vrolijk van! Na mijn zwangerschap was mijn lichaam niet meer als daarvoor. Behalve de extra kilootjes en vetophopingen was er ook ineens cellulite zichtbaar! Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar een effectieve behandeling tegen in 1e instantie de cellulite. Een zoektocht waarbij ik er al snel achter kwam dat je er met 1 simpele behandeling niet vanaf komt.  Er is eigenlijk maar 1 soort behandelmethode waarbij er zoveel wetenschappelijke studies zijn gedaan die positief zijn en dat is  LPG endermologie. En wat is dat dan? Om de behandeling uit te leggen zal ik eerst uitleggen wat cellulite nou eigenlijk is.

Cellulite is een aandoening waar 90% van de vrouwen last van heeft en waar (bijna) iedereen vanaf wil. Cellulite discrimineert niet, het maakt niet uit wat voor lichaamstype je hebt, het kan bij iedereen voorkomen. We weten dat het eruit ziet als deukjes, kuiltjes, bobbeltjes in de huid, die meestal op de billen, heupen en dijen. Het komt meestal voor bij vrouwen.

Cellulite is verkleefd onderhuids vet. Door deze verkleving wordt de onderhuid grover waardoor de huid er een beetje uit gaat zien als een sinaasappelschil.

Er zijn meer oorzaken voor het ontstaan van cellulite. Behalve dat de huid van vrouwen er meer vatbaar voor is (doordat de verdeling van vet-, spier- en bindweefsel anders is dan bij mannen), speelt erfelijkheid, dikte van de huid, vetweefsel, hormonen (oestrogenen) en de hoeveelheid afvalstoffen in het lichaam ook een grote rol. Ook medicatie die op je hormonen werken, zoals de pil, antidepressiva, kunnen cellulite verergeren.

Cellulite ontstaat door een slechte doorbloeding en lymfecirculatie. Hierdoor worden er minder voedingsstoffen naar de huid gebracht en ook minder afvalstoffen afgevoerd. Hierdoor verzwakt het weefsel, de huid verdikt, voelt vaak kouder aan, en cellen sterven af, maar worden niet voldoende afgevoerd. Eigenlijk stagneert alles en vet kan niet meer weg. Je ziet de eerste verschijnselen van cellulite, dan is het belangrijk actie te ondernemen!!

Dit hele proces wordt versterkt wanneer je te weinig drinkt te veel afvalstoffen vasthoudt in je lichaam. Ook tekorten aan voedingstoffen door het eten van verkeerd en ongezond voedsel kunnen een reden zijn. Daarnaast kan door te weinig bewegen de natuurlijke stimulatie van de bloed en lymfecirculatie belemmerd worden.

Cellulite is ongevoelig voor dieet of sporten, en kan al helemaal niet door cremes  ‘weggesmeerd’ worden. Gelukkig is er wel een oplossing! Cellulite kan aangepakt worden dmv LPG endermologie. LPG Endermologie is een diepe mechanische bindweefselmassage.  De werking van LPG Endermologie is onderbouwd door ruim 130 wetenschappelijke studies!

Naast de behandeling van cellulite werkt het ook op opgehoopte vetcellen en kan het de huid verstevigen. De perfecte behandeling voor mij dus na mijn zwangerschap!

De behandeling activeert de vetverbranding waardoor vetcellen afgebroken kunnen worden. Dit gebeurt op de plekken waar de vetcellen maar niet wegwillen, wat je ook doet met sporten en diëten . Tevens stimuleert de behandeling de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid strakker wordt!
Na mijn 1e behandeling was ik al overtuigd, hoewel ik nog niets zag van resultaat, de behandeling zelf voelde goed en ik had echt het idee dat er iets gebeurde in mijn huid! Tijdens de behandeling kreeg ik een speciaal pakje aan, er werd een programma ingesteld en de massage begon. Het voelde eerst een beetje onwennig, maar daarna best ontspannend. De kop van het apparaat pakt een huidplooi op en tussen de rollers wordt deze langzaam heen en weer gerold. Dit zorgt voor een stevige en pijnloze massage van de huid, onderhuid en het bindweefsel. De zuigende en rollende beweging van de behandelkop stimuleert de bloeds– en lymfecirculatie van het lichaam en zet de vetverbranding aan. Hierdoor worden dus de vetcellen geactiveerd voor verbranding.

Gemiddeld zijn er 10- 25 behandelingen nodig om het beste resultaat te bereiken. Dit is per persoon verschillend en ook afhankelijk van je leefstijl. Het kan zijn dat je na 10 behandelingen al kan overstappen op de onderhoudsbehandelingen. Het kan ook zijn dat je er meer nodig hebt om het gewenste resultaat te bereiken. Tijdens de kuur worden de behandelingen 2 keer per week uitgevoerd, daarna 1 keer per week en na de kuur wordt er onderhoud geadviseerd om de 4-6 weken.

Ben jij net zo enthousiast geworden als ik? En wil jij ook graag van je cellulite, plaatselijke vetophopingen en/of verslapte huid af, maak dan nu een afspraak voor een adviesgesprek en we bekijken wat voor jou de mogelijkheden zijn!

HELAAS BIEDEN WIJ DEZE BEHANDELING NIET MEER AAN IN ONZE PRAKTIJK.

Liefs Kristy

Maak nu een afspraak

 

Attachment

Een vraag? Wij helpen u graag!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Vind je het makkelijker om een appje te sturen?

Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp!

De Huidkliniek is nu onderdeel van Cosmetique Totale

Natuurlijk kun je nog steeds bij ons terecht voor de huidbehandelingen die je van ons gewend bent. Als onderdeel van Cosmetique Totale kunnen wij jou nog beter helpen op het gebied van huid- en laserbehandelingen. Ben je benieuwd naar alle behandelmogelijkheden? Kijk dan op de website van Cosmetique Totale of kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.