Hoe moet ik mijn huid beschermen tegen de zon zonder een vette crème te gebruiken?

Lekker hè, die zon? Nu de zon zich steeds meer laat zien in Nederland is het extra belangrijk om weer aandacht te besteden aan de dagelijkse zonbescherming. Voor de huid met acne kan dit nogal een uitdaging zijn: zonnebrandcrèmes zijn over het algemeen vrij vet, wat ervoor kan zorgen dat de acne in de zomer tijdelijk verergert. Ook vind je het misschien juist fijn om een lekker bruin kleurtje op te bouwen: acnelittekentjes worden immers minder goed zichtbaar en de huid lijkt al snel een stuk egaler dan tijdens de wintermaanden. Om ervoor te zorgen dat je jouw acnegevoelige huid tóch goed beschermt tegen de zon, zullen wij jou een eindje op weg helpen!.

Er bestaan twee soorten filters tegen UV-straling: chemische filters en minerale filters. Deze laatste zijn perfect bij een huid die gevoelig is voor acne. Minerale ingrediënten zoals zinkoxide of titanium-dioxide zijn hele ‘veilige’ filters, die geen reactie aan zullen gaan met de huid. Zij hebben de eigenschap dat ze een laagje op de huid leggen (en niet de huid intrekken!) waardoor de zon op dit laagje kan weerkaatsen. Doordat ze op de huid blijven liggen en geen interactie aangaan met de huid, zullen ze ook de poriën niet verstoppen. Tevens is van zinkoxide bekend dat het ontstekingsremmende eigenschappen bevat, een bijkomend voordeel wanneer je last hebt van puistjes en ontstekingen!

Wij adviseren om in de ochtend de huid te beschermen met een SPF 50 op basis van mineralen. Bij de Huidkliniek Rosmalen is de Mineral Radiance SPF 50 van SkinCeuticals verkrijgbaar, deze is veilig voor de huid met acne en heeft een lichte tint. Zo worden eventuele plekjes en vlekjes ook lichtjes bedekt. Tevens bevat deze de hierboven genoemde ingrediënten zinkoxide en titaniumdioxide. Mocht je de plekjes en vlekjes daarnaast nog willen camoufleren, kies dan altijd voor een foundation of concealer op waterbasis met mineralen. Bij De Huidkliniek Rosmalen bieden wij sinds kort de make-up aan van Colorescience, een 100% minerale make-up met een spf van minimaal 30! Perfect dus! Zo kun je een foundation aanschaffen die geschikt is voor jouw acnegevoelige huid. Wil je gedurende de dag je SPF bijwerken, maar vind je het vervelend om dit over je make-up aan te brengen omdat je bang bent voor een vette huid? Dan bestaat er ook SPF in poedervorm!  De handige poedersticks van Colorescience (met zowel zink- als titaniumdioxide) kun je zó in je tas gooien, super handig!  Zo kun jij de gehele dag verzekerd zijn van een zonbescherming (zonder puistjes!).

Wil je eens advies over het behandelen van acne en het gebruik van de juiste producten? Je kunt altijd vrijblijvend (en kosteloos!) een afspraak inplannen voor een intake. Het team van De Huidkliniek Rosmalen staat graag voor je klaar.

Lieve groet Carol

Attachment

Een vraag? Wij helpen u graag!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Vind je het makkelijker om een appje te sturen?

Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp!

De Huidkliniek is nu onderdeel van Cosmetique Totale

Natuurlijk kun je nog steeds bij ons terecht voor de huidbehandelingen die je van ons gewend bent. Als onderdeel van Cosmetique Totale kunnen wij jou nog beter helpen op het gebied van huid- en laserbehandelingen. Ben je benieuwd naar alle behandelmogelijkheden? Kijk dan op de website van Cosmetique Totale of kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.