Nu de deuren van de huidkliniek gesloten zijn i.v.m. het coronavirus kan jouw acnebehandeling niet meer doorgaan. Misschien ben je bang dat jouw acne verergert en vind je het lastig om van de ontstekingen en mee-eters af te blijven. Juist nu je veel binnen zit kan dit extra lastig zijn. Niet getreurd,ook thuis kun je genoeg doen om er voor te zorgen dat je acne niet verergert. Wij vertellen jou hoe je dit moet doen.

Niet krabben, pulken of zelf de ontstekingen uitknijpen 

We weten allemaal hoe lastig het is om van die vervelende onzuiverheden af te blijven. Toch is het advies: Blijf hier zoveel mogelijk af! Op het moment dat je zelf een mee-eter of ontsteking uitdrukt, kun je gemakkelijk de huid beschadigen,wat uiteindelijk kan leiden tot littekenvorming. 

Heb je te maken met een witte ontsteking en je moet toch het huis uit, prik dan het witte gedeelte boven de huid voorzichtig in met een steriele naald. Duw vervolgens heel voorzichtig de talg eruit. Doe dit met schone handen en een tissue om je vinger. Nogmaals, dit is een noodoplossing en wordt door ons alleen geadviseerd op het moment dat je echt niet met de ontsteking naar buiten kunt. 

Was je kussensloop regelmatig

Zorg dat je regelmatig je kussensloop in de was gooit. Op je kussensloop komen bacteriën en huidschilfers te zitten. Deze kunnen op den duur de acne huid irriteren.

Medicijngebruik 

Gebruik je momenteel op doktersrecept medicatie? Wij adviseren om de instructies van de arts over het gebruik van de medicatie te blijven volgen. Indien de huid door de medicatie extra droog aanvoelt, kun je eventueel een hydraterende crème gebruiken. Kies altijd een hydraterende crème op waterbasis zodat de poriën niet verstoppen.

Huidverzorging 

Ons advies is om je dagelijkse huidverzorgingsregime goed bij te blijven houden. Ook nu je veel binnen zit blijft het belangrijk om je huid goed schoon te houden en te verzorgen. Onderstaand vertellen we je hoe je dit het beste kan doen. 

-Reinigen

Reinig 2x per dag je huid (ochtend + avond) met een geschikt reinigingsproduct. De voorkeur gaat uit naar een gel of schuim reiniger. Bij een gel of schuim reiniger vermeng je het product met lauwwarm water. Masseer het product met roterende bewegingen ongeveer 1 minuut over de huid. Verwijder het product met lauwwarm water en gebruik een schone handdoek.  

SkinCeuticals:

Van SkinCeuticals is de Blemish + Age Cleanser het meest geschikt. Deze kan gecombineerd worden met de Blemish + Age toner. Is je huid erg gevoelig begin dan alleen met de Blemish + Age reiniger, laat de toner dan nog even achterwege of gebruik de iets mildere equalizing toner als alternatief.  

– Prevent

Voor iedere huid geldt dat het belangrijk is om je huid te beschermen tegen ‘vrije radicalen’ die schade aanbrengen aan je huid. Schadelijke externe invloeden zijn bijvoorbeeld UV-straling, luchtvervuiling en stress. Je moet hierbij denken aan huidschade die zorgt voor vroegtijdige huidveroudering of een verhoogde kans op huidkanker. De huid kan beschermd worden door antioxidanten zoals bijvoorbeeld vitamine C.

SkinCeuticals:

Van SkinCeuticals zijn het Serum 10 en de Phloretine CF het meest geschikt voor de acne huid. Het Serum 10 productbevat een hoog gehalte vitamine C en is zeer geschikt voor de gevoelige of problematische huid zoals acne. De Phloretine CF bezit naast een hoog gehalte vitamine C ook floretine (uit de schil van groene appels) wat de productie van pigment verminderd. Uitermate geschikt om te voorkomen dat er pigmentvlekjes ontstaan op de plek waar een ontsteking heeft gezeten.

– Corrigeren

Belangrijk bij acne is het om dode huidcellen van de huid te verwijderen. Dit helpt bij het voorkomen van mee-eters. Doe dit niet met scrubs die een korrel bevatten. Deze kunnen de huid met acne irriteren en beschadigen. Gebruik daarvoor in de plaatst een product met zuren. Geschikte zuren voor de acne huid zijn fruitzuren (bijvoorbeeld glycolzuur, citroenzuur en melkzuur) en salicylzuur. Salicylzuur is effectief bij acne omdat het een vet oplosbare werking heeft en daardoor opgehoopte talg in de poriën kan oplossen.

Heb je vooral last van ontstekingen dan kan het gebruik van benzoylperoxide een effectieve werking hebben. Dit is vrij te verkrijgen bij de drogist. 

Daarbij blijft het goed om je huid te hydrateren. Gebruik altijd een hydraterend product op waterbasis. Dit verstopt de poriën niet. 

SkinCeuticals:

Voor de verwijdering van dode huidcellen is de Blemish + Age Defense het meest geschikt. Dit is een krachtig vetvrij serum dat het ontstaan van onzuiverheden en huidveroudering vermindert. Het serum bevat glycolzuur, citroenzuur en salicylzuur. 

Voor het hydrateren van de huid kan het hydrating B5 serum of de Daily moisture gebruikt worden. Deze producten hydrateren de huid zonder de poriën te verstoppen.

– Beschermen

Gebruik je producten met zuren of benzoylperioxide? Dan is het extra belangrijk om jouw huid te beschermen tegen de zon. Deze ingrediënten maken jouw huid namelijk extra gevoelig voor de zon waardoor verbranding sneller optreedt. Onthoud dat een zonnebrandcrème om de 2 uur opnieuw aangebracht moet worden voor een optimalebescherming. Ook bij zonnebrandcrèmes moet je opletten dat er geen ingrediënten in verwerkt zitten die de poriën verstoppen. 

SkinCeuticals:

De Mineral Radiance SPF 50 (met universele tint) en de Ultra Facial SPF 50 van SkinCeuticals zijn het meest geschikt. Deze zonnebrandcrèmes beschikken over een hoge beschermingsfactor en beschermen de huid zowel tegen UV-A als UV-B straling. Er zitten geen ingrediënten in verwerkt die de poriën verstoppen waardoor ze goed te gebruiken zijn bij acne. 

Attachment

Een vraag? Wij helpen u graag!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Vind je het makkelijker om een appje te sturen?

Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp!

De Huidkliniek is nu onderdeel van Cosmetique Totale

Natuurlijk kun je nog steeds bij ons terecht voor de huidbehandelingen die je van ons gewend bent. Als onderdeel van Cosmetique Totale kunnen wij jou nog beter helpen op het gebied van huid- en laserbehandelingen. Ben je benieuwd naar alle behandelmogelijkheden? Kijk dan op de website van Cosmetique Totale of kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.