MICRONEEDLING: MICRO WAT? 

In de praktijk stellen jullie ons vaak de vraag wat microneedling nou precies is, hoe het werkt en of de behandeling pijnlijk is. Microneedling is een behandeling die binnen de huidkliniek veel uitgevoerd wordt. Het kan namelijk bij verschillende huidproblemen ingezet worden. Zo werkt het goed tegen het verminderen van (acne) littekens, pigmentvlekken, rimpels en grove poriën. 

Hoe werkt het? 

Wat microneedling precies doet is met naaldjes kleine kanaaltjes maken in de huid. Deze naaldjes gaan met een vibrerende beweging en hoge snelheid in de huid. Deze kanaaltjes zijn zo minuscuul dat ze met het blote oog niet gezien kunnen worden. Door het maken van deze kleine kanaaltjes gaat de huid zich onmiddellijk op een natuurlijke manier herstellen. Cellen dieper in de huid de ‘fibroblasten’ worden gestimuleerd om collageen en elastine te produceren. Dit zijn vezels in de huid die zorgen voor volume en stevigheid. Daarnaast wordt de aanmaak van hyaluronzuur gestimuleerd wat zorgt voor hydratatie van de huid en zal pigment zich in de huid beter gaan verdelen. 

We werken met microneedling altijd met een serum als tussenstof. Dit serum wordt vooraf op de huid aangebracht, waarna de microneedling pen over de huid wordt bewogen Dit doen we zodat het serum dieper in je huid kan komen en hier nog beter zijn werking kan doen. 

Is het pijnlijk? 

Het is vaak een eng idee, die kleine naaldjes in je huid, maar dit valt reuze mee. Veel mensen ervaren het als een kriebelend/krassend gevoel over de huid. Dit is dus zeker goed te doen! De huid zal na de behandeling rood ogen en warm aanvoelen. Dit trekt na enkele uren weer weg. Bij het dieper behandelen van de huid kunnen er kleine bloedpuntjes zichtbaar zijn en in enkele gevallen wat zwelling optreden. 

Aantal behandelingen 

Microneedling wordt altijd in een kuur verband toegepast waarbij er meestal 6 behandelingen nodig zijn om resultaat te bereiken. Deze behandelingen vinden altijd om de 3/4 weken plaats. Dit is afhankelijk van de diepte van de naald. 

Nazorg 

Na de behandeling adviseren wij om de juiste huiverzorgingsproducten, passende bij jouw huid te gebruiken. Onze huidtherapeuten kunnen je hierbij helpen. Een absolute must is om een antioxidant serum en zonnebrandcrème te gebruiken. Dit beschermd je huid tegen schadelijke stoffen van buitenaf en UV-straling. Je huid is hier na de behandeling namelijk extra kwetsbaar voor. 

Een extra aanvulling op de microneedling behandelingen in de praktijk is de MTS thuisroller. Deze thuisroller heeft naaldjes van 0.3mm en verschilt daarmee met de naaldjes die in de praktijk gebruikt worden (tussen 0,5 en 1,5mm). De thuisroller kan tijdens en/of na de microneedling kuur gebruikt worden. Onze huidtherapeuten geven je hierover een passend advies

Vind je het makkelijker om een appje te sturen?

Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp!

De Huidkliniek is nu onderdeel van Cosmetique Totale

Natuurlijk kun je nog steeds bij ons terecht voor de huidbehandelingen die je van ons gewend bent. Als onderdeel van Cosmetique Totale kunnen wij jou nog beter helpen op het gebied van huid- en laserbehandelingen. Ben je benieuwd naar alle behandelmogelijkheden? Kijk dan op de website van Cosmetique Totale of kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.