Door de jaren heen worden we voortdurend blootgesteld aan zonlicht. Pigment beschermt je huid tegen deze UV-straling die in zonlicht zit. Als je lang in de zon zit maakt de huid onder andere meer pigment aan, zodat je beter beschermd bent. Een prettige bijkomstigheid is het kleurtje dat je ervan krijgt. Te veel in de zon is echter nooit gezond: een overdosis aan UV-straling verhoogt de kans op huidkanker en je huid veroudert er sneller door. Bovendien kunnen de cellen die pigment maken ‘in de war raken’ waardoor je ophopingen van pigment krijgt: donkere vlekken op je huid. Deze vlekken noemen we pigmentvlekken.

Wij behandelen pigmentvlekken door middel van de LuxG. Dit is een behandeling door licht(500nm tot 670nm en 870nm tot 1400nm). De lichtstraal van de laser dringt door de huid tot in het pigment of de pigmentcellen. Daar wordt de energie opgevangen en omgezet in warmte, hierdoor wordt het pigment in de cel vernietigd en wordt het pigment door het lichaam afgestoten. Het resultaat is een vermindering van de bruine kleur.

Pigmentvlekken komen voor in verschillende vormen. Het is afhankelijk van het soort pigment of het behandeld kan worden door middel van licht-/ lasertherapie. Soms is een combinatie van behandelingen noodzakelijk voor het beste resultaat. Tijdens het eerste consult zullen wij u informeren over de verschillende mogelijkheden!

Maak een afspraak

Vind je het makkelijker om een appje te sturen?

Wij zijn vanaf nu ook bereikbaar via WhatsApp!

COVID-19

Wij hanteren de richtlijnen om COVID-19 tegen te gaan.

Meer informatie COVID-19

Voor productadvies, productverkoop en huidadvies zijn wij natuurlijk ook bereikbaar via mail, telefoon of whatsapp!

Volg onze social media voor leuke tips en adviezen!

Graag zien we jullie allemaal snel!

Stay Save!!