Nu buiten vaker de zon gaat schijnen krijgen wij steeds vaker de vraag of behandelingen zoals laseren en chemische peelings uitgevoerd kunnen worden in de zomer.  Dat kan, maar wel met strikte afspraken!! De zon kan namelijk wel reactie geven in combinatie met de behandeling, maar met de juiste instellingen van de laser, de juiste sterkte van de peeling en inzet van de cliënt  kunnen deze behandelingen veilig worden uitgevoerd in de zomermaanden.   

Laseren/IPL 

Bij de Huidkliniek Rosmalen voeren wij verschillende soorten behandelingen uit op basis van laser of licht (IPL).  

Laserontharen is een vorm van permanente haarreductie en deze behandeling voeren wij uit met de Alexandrite laser (755 nm). Deze laser reageert op het pigment in het haarzakje en wordt uitgevoerd bij lichte tot getinte huidtypes.  

IPL behandeling vaatjes wordt uitgevoerd met de Palomar LUXG, door middel van lichttherapie (500nm-670 en 870nm- tot 1400nm).  Deze behandeling richt zich op het bloed in het bloedvaatje. Deze behandeling passen we toe, om vaatjes te elimineren en roodheden te verminderen. 

IPL behandeling pigmentvlekjes wordt uitgevoerd met de Palomar LUXG, door middel van lichttherapie (500nm-670 en 870nm- tot 1400nm). De lichtstraal richt zich op het overtollige pigment in de pigmentcellen, waardoor een pigmentvlekje verdwijnt. 

Door alle bovenstaande behandelingen worden de pigmentcellen geprikkeld waardoor onder invloed van  UV- straling teveel of te weinig pigmentatie kan ontstaan.  Dit willen we natuurlijk ten alle tijden zien te voorkomen.  De huid kan alleen behandeld  worden met de laser mits de huid niet zongebruind, gebruind door de zonnebank of door gebruik van zelfbruinend middel. 

Tevens is hierbij heel BELANGRIJK dat de huid goed beschermd wordt door middel van een zonnebrandcrème (minimaal factor 30 en om de 2 uur aanbrengen) en dat de zon zoveel als mogelijk wordt vermeden. Is dit voor de client niet mogelijk dan zullen wij geen risico nemen en de behandeling niet uitvoeren.

TIPS voor de cliënt  

Dragen hoed/petje bij contact direct zonlicht (behandeling gezicht) 

Zonnebaden vermijden 

Gebruik zonnebrandcrème  

  • zonnebrandcrème met tenminste factor 30 
  • Om de 2 uur aanbrengen (zeker op het te behandelen gebied) 
  • Dik  genoeg aanbrengen 
  • Na zweten/zwemmen opnieuw aanbrengen 

 Chemische peelings 

Er zijn verschillende soorten peelings die bij de Huidkliniek Rosmalen worden gebruikt. Dit kan een milde peeling of een sterke peeling  zijn. Afhankelijk van de indicatie wordt er door ons een bepaalde peeling gekozen. Na de behandeling is de huid kwetsbaarder dan dat u gewend bent, ook voor ZONLICHT.   

Net zoals met de behandeling van het laser/licht worden met behandeling met peeling ook de pigmentcellen geprikkeld, waardoor onder invloed van UV- straling teveel of te weinig pigmentatie kan ontstaan.  

Met de sterkere peelings en de peelings die worden toegepast om reeds ontstane pigment problematiek aan te pakken zijn we in de zomermaanden terughoudend. Door de hogere zonsterkte is het risico groter op pigmentatie en natuurlijk willen we dit voorkomen.

De mildere peelings kunnen in de zomerperiode wel worden toegepast om de huid te onderhouden. Ook bij deze behandeling geldt: BELANGRIJK om de huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème (SPF) van minimaal factor 30 en dat echt zonnebaden wordt vermeden.  

Bij de laser behandelingen geldt dat de huid niet gebruind mag zijn voor de behandeling. Dit is bij peelings niet het geval. De behandeling kan gestart worden als de huid zongebruind is, maar na de behandeling is oppassen met de zon is noodzakelijk.  

Wil je de huid dus ook in de zomermaanden optimaal behandelen, neem dan contact met ons op, we bespreken per client wat de mogelijkheden zijn. Maar voor alle behandelingen geldt bij De Huidkliniek Rosmalen: we nemen geen overbodige risico’s op complicaties!!

 

 

 

Attachment

Een vraag? Wij helpen u graag!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Vind je het makkelijker om een appje te sturen?

Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp!

De Huidkliniek is nu onderdeel van Cosmetique Totale

Natuurlijk kun je nog steeds bij ons terecht voor de huidbehandelingen die je van ons gewend bent. Als onderdeel van Cosmetique Totale kunnen wij jou nog beter helpen op het gebied van huid- en laserbehandelingen. Ben je benieuwd naar alle behandelmogelijkheden? Kijk dan op de website van Cosmetique Totale of kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.