18 augustus 2017

Je gaat lekker op vakantie naar de zon en hebt natuurlijk ook je zonnebrandproducten meegenomen. Na een heerlijk dagje zon, blijkt dat je toch nog verbrand bent!! Hoe kan dit nou?  Dit kan een aantal oorzaken hebben; je hebt niet voldoende gesmeerd, de verkeerde zonbeschermingsfactor, je hebt je niet op tijd ingesmeerd en zo zijn er nog meer oorzaken te noemen. We hebben voor je wat tips om te voorkomen dat je, ondanks je goede bedoelingen, minder snel verbrand wanneer je lekker ligt te zonnen!

  • Wanneer je de zon in gaat is het belangrijk ongeveer 30 minuten van te voren je al in te smeren. Het produkt beschermt dan pas optimaal.
  • Laat de huid geleidelijk wennen aan de zon, dus tijdens de eerste zonnige dagen niet te lang in de zon.
  • Bescherm uw huid met UV-werende kleding, een zonnehoed en een zonnebril met UV-werende glazen.
  • Smeer als je de hele dag buiten bent de huid om de 2 uur in.
  • Breng voldoende zonnebrandcrème aan. Het blijkt dat de meeste mensen te weinig zonnebrandcrème gebruiken. Hierdoor werd de SPF bescherming van de zonnebrandcrème niet bereikt. Zorg dus altijd dat je een voldoende hoeveelheid crème smeert. Dit is 1 theelepel voor het gezicht en de nek, 1 theelepel voor de armen, 1 theelepel voor de romp en 2 theelepels voor de benen. Je hebt dus 9 theelepels nodig voor het hele lichaam!
  • Gebruik een hoge factor. Wij raden aan om minimaal factor 30 te smeren, ook als je al wat gebruind bent.
  • Ga tussen 12u en 15u niet in de volle zon. Zoek de schaduw op, de zon is op zijn sterkst rond deze tijd.

Smeer dus goed en geniet van de heerlijke zon!

 

[bron: huidarts.com]

Attachment

Vind je het makkelijker om een appje te sturen?

Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp!

De Huidkliniek is nu onderdeel van Cosmetique Totale

Natuurlijk kun je nog steeds bij ons terecht voor de huidbehandelingen die je van ons gewend bent. Als onderdeel van Cosmetique Totale kunnen wij jou nog beter helpen op het gebied van huid- en laserbehandelingen. Ben je benieuwd naar alle behandelmogelijkheden? Kijk dan op de website van Cosmetique Totale of kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.