10-10-2017

Een product met vitamine C als ingrediënt, zorgt voor een frisse blik en een jonger uitziende huid!

Eerder schreven we al een stuk over antioxidanten. Romy, onze stagiaire had hierbij uitgezocht wat dit nou zijn en wat het doet voor de huid. We hadden al een klein beetje uitleg gegeven over vitamine C, een van de grootste antioxidanten. Omdat we een grote fan zijn van vitamine C leggen we je uit wat vitamine C is.

Wat is vitamine C en wat doet het voor de huid.

Vitamine C, ook bekend onder naam L-ascorbinezuur is in voeding essentieel is om gezond te blijven. Maar ook in de huidverzorging is vitamine C onmisbaar. Vitamine C is noodzakelijk voor de aanmaak van collageen, dit is nodig om de huid te verstevigen, en het werkt als antioxidant tegen vrije radicalen (zie blog antioxidanten). Vrije radicalen zijn zeer agressief in het beschadigen van het collageen en de huid, met rimpels en lijntjes tot gevolg. Vitamine C kan vrije radicalen “vangen” en huidveroudering vertragen. Verder kan vitamine C acne en pigmentvlekken verminderen en werkt het bij rosacea.

Vitamine C is dus goed voor de huid, maar er zijn natuurlijk ook beperkingen. In veel producten is vitamine C niet effectief doordat er een te lage concentratie aanwezig is. Een hoge concentratie vitamine C is noodzakelijk om de huid te penetreren en behandelen. Huidcrèmes of serums dienen minimaal 10% vitamine C te bevatten om echt effectief te zijn. Een andere beperking is dat vitamine C erg gevoelig is voor blootstelling aan (zon)licht en lucht. Vitamine C kan snel oxideren en het product kleurt dan bruin. De houdbaarheid van producten met vitamine C is dus zeer beperkt. Een combinatie van vitaminen kan hiervoor een oplossing zijn. Een combinatie van 15% vitamine C, 1% vitamine E en ferulazuur is één van de beste combinaties om de vitaminen stabiel te houden. Een klinische studie laat ook zien dat de combinatie een enorme bescherming geeft tegen vrije radicalen.

Wat kan vitamine C dus voor de huid doen?

  • Vervagen van zichtbare schade door de zon en oppervlakkige pigmentvlekken.
  • Een doffe, vlekkerige huid verfrissen.
  • Het is een krachtige antioxidant: de huid wordt beschermd tegen irritatie, ontstekingsreacties en vervuiling.
  • Verbetert het natuurlijke genezingsproces, waardoor rode vlekken na puistjes vervagen.
  • Verhoogt werkzaamheid van een zonnebrandproduct en biedt de huid een betere bescherming tegen UV-straling.

Een laatste tip: veel vitamine C eten heeft geen effect op rimpelvermindering. De concentraties kunnen op deze wijze nooit hoog genoeg worden om een anti-aging effect te verkrijgen. Het zal dus met een crème of serum moeten worden gedaan!

[bron: beautyspot, paula’s choice, skinceuticals]

Attachment

Vind je het makkelijker om een appje te sturen?

Wij zijn vanaf nu ook bereikbaar via WhatsApp!

COVID-19

Wij hanteren de richtlijnen om COVID-19 tegen te gaan.

Meer informatie COVID-19

Voor productadvies, productverkoop en huidadvies zijn wij natuurlijk ook bereikbaar via mail, telefoon of whatsapp!

Volg onze social media voor leuke tips en adviezen!

Graag zien we jullie allemaal snel!

Stay Save!!