Als een huid oneffenheden vertoont, kan een chemische peeling een oplossing zijn. Heb je puistjes, littekentjes, pigmentverkleuringen, fijne lijntjes, grove poriën, of wil je de huid gewoon eens lekker verwennen en in goede conditie houden, dan is een peeling een erg geschikte methode. 

Een peeling is een vloeistof of masker bestaande uit zuren, welke wordt aangebracht op de huid. Door de zuren worden laagjes cellen in de huid van elkaar losgeweekt, wat er voor zorgt dat de huid gaat exfoliëren (afschilferen). Door het exfoliëren komen er nieuwe ‘gezonde’ cellen naar het huidoppervlak, hierdoor komt de huid er gladder, egaler en stralender uit te zien.  Tevens wordt de PH van de huid verlaagd, de huid wordt dan wat zuurder. De groeifactoren in de huid worden hierdoor gestimuleerd. Groeifactoren zijn eiwitten die andere cellen kunnen activeren of herstellen. Hierdoor wordt bijv. de fibroblast (soort huidcel) aangezet tot aanmaak van de vezels ‘collageen’ en ‘elastine’. Collageen zorgt voor de opvulling en stevigheid van de huid en elastine voor de elasticiteit van de huid. Naarmate we ouder worden, worden deze vezels een heel stuk minder aangemaakt. 

Soorten peelings 

Er zijn veel verschillende soorten peelings. Bij de Huidkliniek Rosmalen werken wij met milde peelings zoals glycolzuur, melkzuur, amandelzuur of sterke peelings zoals salicyl, TCA, Jessner. Afhankelijk van de indicatie wordt er voor een bepaalde peeling gekozen. De peelings bestaan uit verschillende ingrediënten en zuren, waardoor elke peeling een specifiek huidprobleem kan aanpakken. Ook kunnen sommige peelings gecombineerd worden, waardoor je bijv. in één behandeling aan zowel pigment als aan littekentjes kan werken. 

Mildere peelings dringen minder diep door in de huid dan de sterkere peelings. Bij een mildere peeling zal de huidreactie over het algemeen minder heftig zijn dan bij een sterkere peeling. Dit geldt ook voor de gevoeligheid tijdens de behandeling. De reactie van een peeling tijdens de behandeling is roodheid, prikkeling en warmte. Na de behandeling en de dagen daarna is er kans op roodheid van de huid, schilfering en kleine korstjes. Ook kan de huid wat lichter of donkerder verkleuren. Dit is een normale en goede reactie van de behandeling.  

Het benodigde aantal sessies is afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken met de behandeling. Peelings worden bij de Huidkliniek Rosmalen altijd in kuurverband uitgevoerd, dit om het beste resultaat te behalen. Het kan het beste worden vergeleken met afvallen; in het begin moet je extra veel sporten en goed op je eten letten en als je eenmaal je streefgewicht bereikt hebt, is het belangrijk dat zo te houden. Hetzelfde geldt voor de behandeling van de huid.  

In het begin behandelen wij gemiddeld vier tot zes keer met een interval van twee a drie weken. Is het resultaat (streefgewicht) bereikt, dan kunnen er meerdere weken tussen de behandelingen worden ingepland. Op die manier onderhoud je het resultaat van de kuurbehandeling. Uiteraard is het erg belangrijk dat dit thuis ook nog ondersteund wordt met de juiste producten en bescherming tegen de zon.   

Weetjes zuren 

Een zuur is een chemische stof die in staat is om een waterstof-ion  vrij te maken. De PH geeft de waarde van de zuurgraad/base van een oplossing aan. Een PH waarde van 7 is neutraal. De huid heeft een PH waarde van +- 5. Een droge huid heeft een lagere PH waarde (is zuurder) dan een vette huid. Een vette huid moet voor een peeling behandeling daarom ook goed ontvet worden. Benieuwd geworden en wilt u meer weten over de behandeling met peelings? Wij vertellen u graag meer hierover tijdens ons vrijblijvende en kosteloos intakegesprek. Ook zijn wij per telefoon en mail bereikbaar om uw vragen te beantwoorden. 

Een fijne dag gewenst en hopelijk tot snel! 

[Bron: Dermaquest Skintherapy]

Attachment

Vind je het makkelijker om een appje te sturen?

Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp!

De Huidkliniek is nu onderdeel van Cosmetique Totale

Natuurlijk kun je nog steeds bij ons terecht voor de huidbehandelingen die je van ons gewend bent. Als onderdeel van Cosmetique Totale kunnen wij jou nog beter helpen op het gebied van huid- en laserbehandelingen. Ben je benieuwd naar alle behandelmogelijkheden? Kijk dan op de website van Cosmetique Totale of kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.